Menengiç Kahvesi Nasıl Yapılır, Menengiç Kahvesi Tarifi - Doğal Menengiç Kahvesi İle Hazırlanan Enfes Tarif

Menengiç Kahvesi Nasıl Yapılır, Evde Menengiç Kahvesi Yapımı 

toz menengiç kahvesi,menengiç kahvesi nedir,kırkyıl menengiç kahvesi,şekeroğlu menengiç kahvesi,menengiç kahvesi diyarbakır - www.kahvekafe.net
Diğer isimleri "Çedene Kahvesi" ve "Çıtımık Kahvesi" olan bu kahve, normal Türk kahvesi ile aynı şekilde hazırlanmaktadır. Ancak kullanılan malzeme yönünden farklılık gösteriyor. Türk kahvesinde kahve çekirdeği kullanılırken, Menengiç kahvesinde menengiç ağacının meyvelerinin ezilmesiyle elde edilen macun kullanılıyor.

Bu meyveler olgunlaşmamış halde kırmızı ve pembe renklerde olgunlaştıktan sonra ise mavi yeşil ve mor arası bir renge dönüşüyor. Sağlığa olan faydaları sebebi ile kullanımı git gide artış gösteriyor. KilisGaziantep, Diyarbakır, Adana gibi illerde sıklıkla tüketilen bu içecek, zamanla yöreye ait bir içeceğe dönüşmüştür. 
İşte Menengiç Kahvesinin Evde Yapılışı...


Menengiç Kahvesi Nasıl Yapılır? - Menengiç Kahvesi Tarifi

menengiç kahvesi meyvesi, menengiç kahvesi faydaları,kahve,toz menengiç kahvesi,kırkyıl menengiç kahvesi,şekeroğlu menengiç kahvesi - www.kahvekafe.net

Menengiç Kahvesi için Gerekli Malzemeler (2 Kişilik)

◦ 2 kahve fincanı süt
◦ 2 çay kaşığı menengiç kahvesi macunu
◦ 2 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)

Menengiç Kahvesi Yapılışı - Menengiç Kahvesi Hazırlanışı

◌ Sütlü kahve hazırlar gibi, öncelikle sütü cezveye alın.
 İçine menengiç kahvesi macunu ve şekeri ekleyin.
 Orta ateşten biraz kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirin.
 Pişen kahveyi fincanınıza dökün.
 Yanına isteğe göre; bitter çikolata veya çifte kavrulmuş lokum koyarak servis yapın.
menengiç kahvesi, menengiç kahvesi nasıl yapılır sütlü,menengiç kahvesinin faydaları,menengiç kahvesi diyarbakır - kahvekafe.net
👌Püf Noktası: 
Bazı kavanozlarda kavanozu ilk açtığınızda üstte sıvı ve yağlı kısım görülebilir. Alt kısımda ise tortulu ve asıl lezzeti veren kısım bulunur. Bu durum genelde kavanozun raflarda uzun süre beklemesinden kaynaklanır ve normaldir. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız altlı üstlü karıştırın ve öyle kullanın. Böylece tüm aroması yayılacaktır.


Menengiç Kahvesi Yapılış Videosu


Menengiç Kahvesi Nereden Satın Alınır?

menengiç kahvesi meyvesi
Menengiç kahvesini Gaziantep, Kilis, Adana, Mersin, Mardin, Şanlıurfa illerinin yerel marketlerinden, A101, BİM, Şok, Migros, Carrefoursa gibi zincir marketlerden, yöresel satıcılarından ve internet üzerinden yöresel ürünlerin satışını yapan sitelerden satın alabilirsiniz. 
İsterseniz meyve halinde satın alabilir ve Menengiç Kahvesi Evde Üretimi isimli yazımızda anlattığımız gibi kendiniz evde hazırlayabilir, isterseniz de cam kavanozlarda satılan menengiç kahvesi macunundan alabilirsiniz.

Menengiç Kahvesinin Fiyatı Nedir?

Yöresel menengiç kahveleri macun şeklinde sıvı olarak kavanozlarda satılmaktadır. Ancak son zamanlarda toz halinde paketlenmiş hazır menengiç kahveleri de marketlerde satışa sunulmuştur. 
Yöresel veya yöresel özellikte fabrika üretimi menengiç kahveleri cam kavanozda satışı yapılanlardır ve toz olana göre çok daha lezzetli ve doğal içeriklidir. 

Bu cam kavanozlarda satılan kahvelerin fiyatı ise gramajına ve yöresine göre 20 TL ile 35 TL arasında değişiklik göstermektedir. Paketlenmiş toz halindeki kahveler ise 8-15 TL civarındadır. 

📌Kahve Kafe  olarak sizlere tavsiyemiz ise; kavanozlardaki kahvelerden satın almanızdır.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski