Ev Yapımı Türk Kahveli Selülit Yağı Tarifi

Ev Yapımı Türk Kahveli Selülit Yağı Tarifi
Selülit, ciltte meydana gelen dolaşım bozukluğu sonucunda oluşan, portakal görünümlü çizgilerdir. Selülit, vücutta bulunan yağ hücreleri ile toksinlerin birikmesi sonucunda meydana gelir. Fazla kilosu olanlarda ve hareketsiz yaşayan kişilerde daha çok görülmektedir. Özellikle bacaklar ve kalçalarda görülen selülit, bazen göbek ve kollarda da görülebilmektedir. Bayanların korkulu rüyası haline gelen selülitler, özellikle yaz aylarında tam bir kabus haline gelmektedir. Piyasadaki selülit kremleriyle ve özel selülit cihazlarıyla kontrol altına alınabilen selüliti, evde kendi yöntemlerinizle de tedavi etmek mümkündür. Selülitin tedavisinde; badem, greyfurt, portakal, Hindistan cevizi, tarçın, biberiye ve sardunya gibi yağları kullanarak etkili sonuçlar alabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere evde kolayca yapabileceğiniz kahveli selülit yağı tarifini paylaşacağız. Bu yağ, dolaşımı iyileştirmeye ve cildi sıkılaştırmaya yardımcı olacak. Yağ hazırlarken kullandığımız kahvede bulunan antioksidanlar ve kafein ile kolayca selülitlerden kurtulacaksınız. İşte Türk Kahveli Selülit Yağı Yapılışı...

Evde Selülit Tedavisi | Kahveli Selülit Yağı Yapımı | Türk Kahvesi İle Selülit Yağı Nasıl Yapılır?
Ev Yapımı Türk Kahveli Selülit Yağı İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı badem yağı
- Yarım su bardağı Türk kahvesi

Ev Yapımı Türk Kahveli Selülit Yağı Yapılışı ve Uygulanışı:
Yağınızı infüze etmek için kahveyi ve badem yağını cam bir kavanoza ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın ve iyice çalkalayın. Kavanozu doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde, oda sıcaklığında 4-6 hafta boyunca bekletin. Kahveli selülit yağı hazır olduğunda, tülbent yardımıyla yağı süzün. Süzdüğünüz yağı temiz ve kuru bir kavanoz içine koyarak 1 yıl boyunca saklayabilirsiniz.
Nasıl Kullanılır?
Selülitli bölgelerinize, günlük olarak 3 - 4 dk boyunca masaj yapın. Bu uygulama, bölgedeki kan akışını hızlandırarak selülitlerinizin giderilmesine yardımcı olacaktır.
Uygulamaya selülitlerinizden kurtulana kadar devam edebilirsiniz.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski